Nieuwsbericht

Vleeschwaar.nl officieel gelanceerd
Nieuwsbericht

Vleeswaren spelen een grote rol in de voeding van Nederlanders. Van oudsher zijn wij een echt vleeswarenland met vele ambachtelijke recepturen. Als belangrijk onderdeel van de ‘schijf van 5’ en bron van essentiële eiwitten, vetten en bijvoorbeeld vitamine A, passen ze goed in een gevarieerd en gezond dieet. Alle reden dus om vleeswaren in het zonnetje te zetten en dat is precies wat Vleeschwaar.nl doet.

Smaeckmakers
Op het online inspiratieplatform Vleeschwaar vind je naast heerlijke recepten ook achtergrondverhalen over het ambacht, filmpjes, leuke weetjes en tips met betrekking tot vleeswaren en lekker eten. Het platform werkt hiervoor onder andere samen met verschillende smaeckmakers (ambassadeurs) zoals topsporter Naomi van As, chef-koks Alain Caron en Agus Hermawan en foodbloggers Francesca kookt en Oh my Foodness. Deze fijnproevers en culinaire kenners delen hun expertise door middel van hun favoriete vleeswarenrecepten.
Onder de kopjes Op chique, Balansmomentje, Lekker & leuk en Pimp je kliekje, biedt Vleeschwaar.nl voor ieder wat wils met zowel culinaire hoogstandjes als ook magere recepten en gerechten die kinderen niet alleen leuk vinden om te maken maar ook nog eens heerlijk om op te eten.

Podium
Vleeschwaar is een initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en heeft als doel om Nederlandse vleeswaren het podium te geven wat ze verdienen. Richard van der Kruijk, algemeen secretaris VNV: “Met de komst van Vleeschwaar willen wij laten zien dat je vleeswaren op veel meer manieren kunt gebruiken dan men denkt. Zo kun je op ieder moment van de dag een heerlijk, gezond en vaak ook nog budgetvriendelijke maaltijd op tafel zetten.”

Liefhebbers van goede smaak laten zich vanaf nu culinair verrassen op Vleeschwaar.nl


7 juli 2015  |PersberichtenU bent niet ingelogd 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.