Nieuwsbericht

Workshops beheersing Listeria
Nieuwsbericht

De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.

Inleiding
Deze werd verzorgd door Aldo Evers, Technisch specialist bij Normec Foodcare.
In zijn presentatie lag de focus op het voorkomen van Listeria, welke preventieve maatregelen in bedrijven kunnen worden genomen en welke aandachtspunten er zijn om Lm te bestrijden.

Modelling
Deze presentatie werd gehouden door Max van Leeuwen, Group KAM manager bij Group of Butchers.
Aan de orde kwamen:

1. De theorie: hoe is FSSP opgebouwd
2. Van theorie naar praktijk
3. Praktijkvoorbeelden
4. Discussies met de NVWA

Worst case bepaling bij productontwikkeling 
Gepresenteerd door Bart-Jan van ’t Hooft, Manager QA bij Stegeman.
In deze presentatie stond de vraag centraal hoe in de productontwikkeling het groeipotentieel kan worden vastgesteld.

Ondanks het feit dat deze workshops werden gehouden via Microsoft Teams was er sprake van een levendige discussie en een goede interactie. Diverse QA-managers hebben aangegeven dat de inhoud van de workshop voldoet aan hun verwachtingen.

De presentaties zijn voor de leden opvraagbaar bij het secretariaat


14 oktober 2020  |Verenigingsnieuws



U bent niet ingelogd



 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.