Nieuwsbericht

Verspillingsvrije Week 2024
Nieuwsbericht

Van 9 tot en met 15 september 2024 is het Verspillingsvrije Week. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Als partner van de Verspillingsvrije week en stakeholder in de stichting Samen Tegen Voedselverspilling draagt de COV bij aan het verminderen van voedselverspilling.

Zo min mogelijk verspillen is sinds jaar en dag een hoge prioriteit in de vleessector. Iedere dag zijn we bezig om alle delen van het dier te gebruiken en zo min mogelijk weg te gooien. Van alle delen worden mooie en smakelijke producten gemaakt.

Voedselverspilling voorkomen
Het voorkomen van verspilling stopt niet als de consument vlees koopt. Ook thuis kan nog veel winst worden behaald. De meeste Nederlanders hebben de intentie om minder te verspillen, maar kunnen daarbij nog hulp gebruiken.

In de Verspillingsvrije week worden dan ook tips en informatie gedeeld om ook de verspilling thuis zo klein mogelijk te houden. Het gaat om kleine stapjes, die samen een groot verschil maken.

Op de website van Verspillingsvrijeweek wordt hier van 9 tot 15 september aandacht aan besteed.

Wist je dat….
We in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat waardevolle eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Des te belangrijker dat we er zo min van verspillen. Door minder te verspillen kunnen we veel meer mensen voeden zonder meer te produceren. Wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel verspillen… besparen we ruim 22 miljoen maaltijden!

De Verspillingsvrije week wordt ondersteunt door vele bedrijven, organisaties en gemeenten en wordt georganiseerd door de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Lees ook
COV start met monitor voedselverspilling in vleessector


3 september 2024  |Verenigingsnieuws



U bent niet ingelogd



 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.