Van 5 t/m 12 oktober 2024 is het De Week van Ons Eten. Hierbij staat de waarde van voedsel en de verbinding tussen boer en burger centraal. Nederland Vleesland is opnieuw betrokken bij diverse activiteiten, zoals de openingsmarkt op 4 oktober en als spreker op het congres van Frisian Foodture op 5 oktober.
Onder het motto ‘Weet wat je eet’ willen De Week van Ons Eten, Nederland Vleesland en andere partners het bewustzijn vergroten over de oorsprong van ons voedsel en de impact die ons voedsel heeft op gezondheid, duurzaamheid en economie. Boeren, tuinders, vissers en verwerkers laten zien hoe zij elke dag werken aan gezond, lekker en veilig voedsel.
De Week van Ons Eten wordt dit jaar officieel geopend op voedselcongres Food for Thought op 4 oktober in Bolsward. Andere activiteiten zijn o.a. de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden vele honderden activiteiten in het hele land plaats van 5 t/m 12 oktober. Kijk voor meer informatie op www.deweekvanonseten.nl.
Nederland Vleesland op de openingsmarkt in Bolsward
Op 3 oktober is De Week van Ons Eten aanwezig op de Bolletongersdei in Bolsward, Friesland. Nederland Vleesland staat hier met een foodtruck vol lekkernijen en interessante vleesfeitjes. De gerechten zijn samengesteld met aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. Daarnaast is er ook iets te winnen! Bezoekers kunnen op de foto met het Nederland Vleesland Insta-frame. Door de foto op hun Instagram story te plaatsen en Nederland Vleesland én De Week van Ons Eten te taggen, maken ze kans op een Keurslagersbon ter waarde van €50.
Vlees: waardeloos of waardevol
Deelsessie over optimale verwaarding tijdens Frisian Foodture
Tijdens congres Food for Thought op 4 oktober gaat Nederland Vleesland in haar deelsessie dieper in op de waarde van optimale verwaarding in dierlijke ketens. Laurens Hoedemaker, voorzitter van Nederland Vleesland, geeft inzichten in de vleesketen. Hoe gaan we de wereldwijde voedselopgave te lijf? Hoe zoeken we de balans als ecologie en economie elkaar in de haren dreigen te vliegen? En: hoe voorkomen we dat we kostbaar eten verspillen?
Grote vragen, hoe gaat dat in de dagelijkse praktijk? Ambachtelijk slager Josja Haagsma, European Butcher of the Year 2019, deelt haar praktijkervaring en toekomstperspectief op de sector. Frisian Foodture is het netwerk congres van 2024. Kom tot nieuwe inzichten en laat je inspireren. Schrijf je in via www.frisianfoodture.nl en selecteer de 3de deelsessie (14:35 – 15:25).
Over De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week en wordt ondersteund door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Health-Holland en de Ministeries van LNV en EZK.
Voor meer informatie over de activiteiten en deelname, ga naar www.nederlandvleesland.nl/deweekvanonseten of www.deweekvanonseten.nl.
Bron: Nederland Vleesland