De Week van Ons Eten is op vrijdag 4 oktober feestelijk geopend door voorzitter Dirk Duijzer op foodcongres Frisian Foodture. Nederland Vleesland organiseerde, als partner van de Week van Ons Eten, een deelsessie op het congres. Met als grote vraag: hoe
“We moeten vlees opnieuw leren waarderen”Het eten van vlees is onderwerp van discussie geworden. Hoe voelt dat als slager of worstmaker? Erik Waagmeester van de ambachtelijke slagerij De Wit in Amsterdam merkt dagelijks dat zijn klanten andere
Van 5 t/m 12 oktober 2024 is het De Week van Ons Eten. Hierbij staat de waarde van voedsel en de verbinding tussen boer en burger centraal. Nederland Vleesland is opnieuw betrokken bij diverse activiteiten, zoals de openingsmarkt op 4 oktober en als spreker op
Eind december 2024 zal Laurens Hoedemaker terugtreden als voorzitter van de VNV. Hij wordt dan directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, de organisatie waar hij ook werkzaam was voordat hij voorzitter van VNV werd.
Op het food congres van 2024 verzorgt ook Nederland Vleesland een deelsessie.
Door Laurens Hoedemaker wordt een helder overzicht gegeven van de rol en positie van de Nederlandse vleesketen.
Ben jij ook benieuwd wat de sector bijdraagt aan de nationale en
Van 9 tot en met 15 september 2024 is het Verspillingsvrije Week. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Als partner van de Verspillingsvrije week en stakeholder in de stichting Samen Tegen
Voedingsmiddelenproducenten zijn hevig teleurgesteld door het besluit van de Europese Commissie (EC) om het gebruik van rookaroma’s in levensmiddelen te verbieden. Deze innovatieve techniek werd in 2019 door dezelfde Commissie nog aangeduid als de beste
Binnen het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) dat loopt bij de WUR is een studie afgerond waarin drie carbon footprinttools vergeleken worden, die gebruikt worden door vleesverwerkers (VION, Westfort en Van Loon).
De productgroep vlees(waren) is in 2023 toegetreden tot de Top 3 van categorieën met het hoogste keurmerk aandeel in de supermarkt. Vis staat met 80,2% keurmerk aandeel (ASC en MSC) op nummer 1, eieren staan op de tweede plaats met 79,0% en vlees(waren) komen
De burger maakt zich druk over dierenwelzijn, footprint en gezondheid. Maar diezelfde burger kiest als consument in de supermarkt heel vaak voor de makkelijkste en goedkoopste optie. Waar komt deze tegenstelling door en moet de consument een beetje bewuster
Donderdag 22 februari 2024 bracht de EU-werkgroep aroma’s op uitnodiging van VNV en FNLI een bezoek aan vleeswarenfabriek Compaxo in Gouda. Doel van dit bezoek was om hen een goed beeld te geven van de verschillende toepassingen van rookaroma’s in de Europese
Vlees past perfect in een gematigd en gevarieerd eet- en leefpatroon en draagt positief bij aan de vitaliteit van consumenten. Met een forse vleestaks, tot maar liefst een verdubbeling van de prijs, benadeel je grote groepen mensen, die vlees dan niet meer
Komende periode buigt het kabinet zich over de invoering een (hogere) taks op onder andere vlees. Nieuw onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) trekt de effectiviteit hiervan echter in twijfel en raadt het kabinet af belastingen in te zetten om menselijk
Debatten over vlees moeten gebaseerd zijn op wetenschappelijke bewijzen. Dat is de dringende oproep door een groep wetenschappers en samengevat in de ‘Verklaring van Dublin’. Dit belangrijke statement moet een stem geven aan de vele wetenschappers wereldwijd
Het aandeel van producten met een duurzamer keurmerk binnen de totale foodomzet in supermarkten blijft gestaag doorgroeien. Ook in 2021 groeide de omzet in duurzamere producten sterker dan de totale foodomzet in supermarkten waardoor het hoogste aandeel ooit
De daling van zout en vet blijkt uit onderzoek van het RIVM. Het RIVM verricht elke twee jaar de Herformuleringsmonitor. Dit in opdracht van het ministerie van VWS.
Met ingang van 1 oktober 2021 is Teds Food Factory aspirant-lid van de VNV. Het familiebedrijf TEDS Food Factory, voorheen Vollebregt, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler in de markt.
Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Dit is uiteraard zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillen
Deze week hebben werkgevers en vakbonden overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de circa 4.250 werknemers in de Nederlandse vleeswarenindustrie.
Deze week buigt het Europees Parlement zich over een voorstel om het gebruik van vleesbenamingen voor vleesvervangers te verbieden. De Europese belangenorganisatie Clitravi heeft zich eerder achter dit voorstel gesteld en wil chorizo, salami, bresaola en
De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.