VNV-Nieuws

  • De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.
    14 oktober 2020  |Verenigingsnieuws

  • Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten
    26 maart 2020  |Verenigingsnieuws

  • Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.
    16 maart 2020  |Verenigingsnieuws

  • De maatschappelijke discussie over vlees gaat maar door. Niet altijd op grond van eerlijke informatie en kennis van zaken. Het platform Vlees.nl biedt een grote hoeveelheid gedegen content over het product vlees, met culinaire tips en over het omgaan met
    17 september 2019  |Verenigingsnieuws

  • Deze workshops richten zich op het praktisch gebruik van de Food Spoilage and Safety Predictor ter bevordering van de microbiologische veiligheid van kant-en-klaar producten, vleeswaren en zeevoedsel.
    17 juli 2019  |Verenigingsnieuws

  • De omzet van producten met een duurzaamheidskeurmerk is in vier jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2014 werd iets minder dan € 1,9 miljard besteed aan deze producten, in 2018 is dit gestegen naar ruim € 4,1 miljard. Dit blijkt uit de Monitor
    4 juni 2019  |Verenigingsnieuws

  • Belgische kinderartsen waarschuwen voor de impact van veganisme op de gezondheid van kleine kinderen. De Belgische Académie Royale de Médecine raadt een veganistisch dieet ronduit af voor kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding
    21 mei 2019  |Verenigingsnieuws

  • Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Dat blijkt uit een recente studie in Trends in Food Science and Technology. Vaak wordt gedacht dat de productie van
    13 mei 2019  |Verenigingsnieuws

  • Een plantaardig voedingspatroon vergroot de kans op tekorten aan ijzer, calcium, vitamine B12, D en zink. Vooral kinderen, ouderen en zwangere vrouwen lopen risico’s als ze dierlijke producten laten staan.
    27 maart 2019  |Verenigingsnieuws

  • Milieu Centraal heeft de tweede benchmark duurzaamheidskeurmerken uitgevoerd, zo schrijft minister Schouten van LNV. Het resultaat is een selectie van elf topkeurmerken, tegenover 13 in de eerste vergelijking in 2016. De ‘toppers’ blinken uit op
    4 maart 2019  |Verenigingsnieuws

  • De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) verwerpt de indeling van vleeswaren in categorie 1 door het Internationale Instituut voor Kankeronderzoek. Het commentaar van de VNV staat hier.
    21 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • Het Vlees(waren)bedrijfsleven besteed aandacht aan het onderzoeken van nadere beheersmaatregelen rond Hepatitis E virus in de varkensketen.
    14 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • Koning Willem-Alexander en minister Koolmees bezoeken het bedrijf ‘Zandbergen Vleeswaren’. Dit bedrijf zet zich al een paar jaar actief in om statushouders te werven.
    6 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • IARC (WHO) bevindingen over darmkanker in relatie tot vleeswaren zijn niet representatief voor het NL consumptiepatroon. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) verwerpt de indeling (IARC) van vleeswaren in categorie 1. De kans op
    5 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minder
    18 september 2018  |Verenigingsnieuws

  • De AKSV, VNV, VSV en COV hebben vorige week in het rustieke Vrij in Culemborg samen met het bureau Edusafe trainingen en opleidingen uit Den Haag een geslaagde bijeenkomst over de RI&E georganiseerd. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is
    27 juni 2018  |Verenigingsnieuws

  • Keurmerken voor voeding, die voldoen aan strenge eisen voor duurzaamheid, transparantie en controle in de hele keten laten ook in 2017 weer een flinke groei zien.  Inmiddels gaat van elke zeven euro’s, die in de supermarkt aan voeding wordt
    13 juni 2018  |Verenigingsnieuws

  • Onlangs gingen SVO, vakbonden en enkele key spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs en het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de vlees- en
    30 mei 2018  |Verenigingsnieuws

  • De verkoop van Nederlandse vleeswaren onder een duurzaamheidskeurmerk is in de eerste helft van 2017 verviervoudigd ten opzichte van het jaar ervoor.
    2 januari 2018  |Verenigingsnieuws

  • In het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de vleeswarenindustrie is onder andere afgesproken dat per 1 december 2017 de feitelijke lonen worden verhoogd met 2% en dat er een eenmalige uitkering van € 125,- bruto wordt verstrekt.  De
    15 december 2017  |Verenigingsnieuws

  • Sociale partners in de vleeswarenindustrie hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao van 18 maanden. De lonen gaan in deze periode met 3,5% omhoog. Daarnaast zijn er o.a. afspraken gemaakt over het vergoeden van de tijd voor hygiënische handelingen,
    12 december 2017  |Verenigingsnieuws

  • Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.  Hiermee is de dalende trend sinds 2010 gekeerd. Dit staat te lezen in
    23 oktober 2017  |Verenigingsnieuws

  • Vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn er berichten over Hepatitis E. Hierbij wordt verondersteld, dat het virus (type 3) onder meer afkomstig zou kunnen zijn van Nederlandse vlees(waren)producten. Het vraagstuk is bekend in de hele Nederlandse
    23 augustus 2017  |Verenigingsnieuws

  • Woensdag 5 juli jl. zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao gestart. De eerste dag stond vooral in het teken van de toelichting van de voorstellen van de vakbonden en de VNV, waarbij uitgebreid is stil gestaan bij de actuele ontwikkelingen in de
    7 juli 2017  |Verenigingsnieuws

  • Met ingang van 1 maart 2017 is De Menken Keuken uit Sassenheim aspirant lid van de VNV geworden. De Menken keuken is een familiebedrijf met ruim 300 werknemers dat nu door de tweede Menken-generatie wordt geleid. Het bedrijf produceert een breed assortiment
    17 april 2017  |Verenigingsnieuws

« 1 2 3 » 2/3 (56)

U bent niet ingelogd



 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.