De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.
Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.
De maatschappelijke discussie over vlees gaat maar door. Niet altijd op grond van eerlijke informatie en kennis van zaken.
Het platform Vlees.nl biedt een grote hoeveelheid gedegen content over het product vlees, met culinaire tips en over het omgaan met
Deze workshops richten zich op het praktisch gebruik van de Food Spoilage and Safety Predictor ter bevordering van de microbiologische veiligheid van kant-en-klaar producten, vleeswaren en zeevoedsel.
De omzet van producten met een duurzaamheidskeurmerk is in vier jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2014 werd iets minder dan € 1,9 miljard besteed aan deze producten, in 2018 is dit gestegen naar ruim € 4,1 miljard. Dit blijkt uit de Monitor
Belgische kinderartsen waarschuwen voor de impact van veganisme op de gezondheid van kleine kinderen. De Belgische Académie Royale de Médecine raadt een veganistisch dieet ronduit af voor kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding
Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Dat blijkt uit een recente studie in Trends in Food Science and Technology. Vaak wordt gedacht dat de productie van
Een plantaardig voedingspatroon vergroot de kans op tekorten aan ijzer, calcium, vitamine B12, D en zink. Vooral kinderen, ouderen en zwangere vrouwen lopen risico’s als ze dierlijke producten laten staan.
Milieu Centraal heeft de tweede benchmark duurzaamheidskeurmerken uitgevoerd, zo schrijft minister Schouten van LNV.
Het resultaat is een selectie van elf topkeurmerken, tegenover 13 in de eerste vergelijking in 2016. De ‘toppers’ blinken uit op
De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) verwerpt de indeling van vleeswaren in categorie 1 door het Internationale Instituut voor Kankeronderzoek. Het commentaar van de VNV staat hier.
Koning Willem-Alexander en minister Koolmees bezoeken het bedrijf ‘Zandbergen Vleeswaren’. Dit bedrijf zet zich al een paar jaar actief in om statushouders te werven.
IARC (WHO) bevindingen over darmkanker in relatie tot vleeswaren zijn niet representatief voor het NL consumptiepatroon. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) verwerpt de indeling (IARC) van vleeswaren in categorie 1. De kans op
Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’
De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minder
De AKSV, VNV, VSV en COV hebben vorige week in het rustieke Vrij in Culemborg samen met het bureau Edusafe trainingen en opleidingen uit Den Haag een geslaagde bijeenkomst over de RI&E georganiseerd.
De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is
Keurmerken voor voeding, die voldoen aan strenge eisen voor duurzaamheid, transparantie en controle in de hele keten laten ook in 2017 weer een flinke groei zien.
Inmiddels gaat van elke zeven euro’s, die in de supermarkt aan voeding wordt
Onlangs gingen SVO, vakbonden en enkele key spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs en het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de vlees- en
In het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de vleeswarenindustrie is onder andere afgesproken dat per 1 december 2017 de feitelijke lonen worden verhoogd met 2% en dat er een eenmalige uitkering van € 125,- bruto wordt verstrekt. De
Sociale partners in de vleeswarenindustrie hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao van 18 maanden. De lonen gaan in deze periode met 3,5% omhoog. Daarnaast zijn er o.a. afspraken gemaakt over het vergoeden van de tijd voor hygiënische handelingen,
Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.
Hiermee is de dalende trend sinds 2010 gekeerd. Dit staat te lezen in
Vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn er berichten over Hepatitis E. Hierbij wordt verondersteld, dat het virus (type 3) onder meer afkomstig zou kunnen zijn van Nederlandse vlees(waren)producten.
Het vraagstuk is bekend in de hele Nederlandse
Woensdag 5 juli jl. zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao gestart.
De eerste dag stond vooral in het teken van de toelichting van de voorstellen van de vakbonden en de VNV, waarbij uitgebreid is stil gestaan bij de actuele ontwikkelingen in de
Met ingang van 1 maart 2017 is De Menken Keuken uit Sassenheim aspirant lid van de VNV geworden. De Menken keuken is een familiebedrijf met ruim 300 werknemers dat nu door de tweede Menken-generatie wordt geleid. Het bedrijf produceert een breed assortiment